formats

Dakkapel uitvoeringen

door in Dakkapel.

Dakkapel uitvoeringen bepalen tijdelijk een bouwproces en het resultaat permanent op lange termijn

Elke type uitbouw is in verschillende materiaal soorten en bouwmethoden uitvoerbaar. De gekozen methode van uitvoering is van invloed op bouwwerkzaamheden.

 

Je hebt in basis keuze uit twee dakkapel uitvoeringen methoden:

 

Wat is de beste uitvoering

Het één is zeker niet altijd beter en het ander niet slechter. Het grootste verschil in dakkapel uitvoeringen zit in de werkwijze tijdens de uitvoering. Een prijsverschil kan hiervan het gevolg zijn maar ook dit is niet zonder meer altijd vooraf vast te stellen.

 

Afwerkingsniveau

Ook de mate van afwerking, het afwerkingsniveau genoemd, is van invloed op de prijs. En of je kiest voor een afgewerkte dakkapel of een casco uitvoering maakt in prijs een aanzienlijk verschil. Weet hierbij wel goed wat je koop en krijgt. De afwerking moet je zelf doen of laten uitvoeren. Ook dit brengt kosten met zich mee, reken dit mee bij het vergelijken van de opties.

 

Zelfbouw of laten doen

Bekijk alle verschillende mogelijkheden hier zelf en bepaalt welke dakkapel uitvoering je het meeste aanspreekt. Alles zelf doen, deels laten doen (casco bouw) of volledig laten doen.

 

Resultaat

Het eindresultaat moet is alle gevallen gewoon goed zijn, kies naast prijs de dakkapel uitvoeringen en meer ruimte oplossing die het best bij je past.

Als je zelf handig bent is zelfbouw (eventueel met handboek hulp) te overwegen, maar weet dat een dakkapel bouwen niet een klus voor echte beginners is. Laat in dat geval de dakkapel uitvoering over aan een ervaren partij, vraag gemakkelijk verschillende offertes online aan.

Laat een nieuwe dakkapel altijd een aanvulling op je wonen zijn en geen punt van zorg.

 

Een uitbouw kiezen begint bij een dakkapel soort kiezen en vervolgens de uitvoering hiervan zoals genoemd. Hieruit de opbouw van dakkapel onderdelen met bijbehorende details.

formats

Dakkapel soorten

door in Dakkapel.

Dakkapel soorten kiezen is meer dan prijs vergelijken bouwkosten alleen

Een dakkapel is in vele soorten (types) en uitvoeringen (methodes) te maken, deze keuze is blijvend van invloed op kosten en je woonomgeving.

Naast gevoel van prettig wonen is de keus ook sterk van invloed op de waarde van je woning. Enkele zaken die het gevolg van je keuze soort dakkapel kunnen zijn noemen we daarom graag.

 

Populaire dakkapel soorten (types)

Soorten en dakkapel modellen die veel geplaatst worden zijn;

- Houten dakkapel – in prefab en als traditioneel
- Kunststof dakkapel – onderhoudsarm
- Kapel met plat dak – eenvoudige verbouwing (nieuwe dakbedekking)
- Dakopbouw met schuim dak – intensieve klus (nieuwe dakpannen)
- Eenzijdig verhoogde nok – grote verbouwing
- Tweezijdig verhoogde nok –  dakopbouw

 

Vormen

De keus hiertussen wordt deels bepaald door een combinatie van bestaande situatie en persoonlijke voorkeur. Het soort bepaalt hoeveel ruimte je erbij krijgt en bepaalt of je gaat voor een dakkapel, of volledig verhoogde nok. De vorm wordt hierdoor grotendeels bepaald.

 

Materiaalgebruik

Hierna ben je altijd nog de keuze uit verschillend materiaalgebruik. Kunststof gebruik heeft een andere uitstraling dan bout. Het verschil in hoeveelheid onderhoud in komende jaren is een gevolg van deze beslissing.

 

Onderhoud

Laten we beginnen met een veel gehoord misverstand uit de wereld te helpen, een onderhoudsvrije dakkapel bestaat niet. Alles heeft onderhoud nodig om in goede conditie te blijven. Al is het maar eens per jaar vuil verwijderen, dan spreken we over onderhoudsarm.

Een kunststof dakkapel valt onder de categorie onderhoud arm. Een een traditionele dakkapel van hout valt onder de categorie regulier onderhoud.

Wanneer je hele huis schilderwerk heeft, en dus periodiek onderhoud vergt, maakt een extra dakkapel schilderen in prijs niet zo veel uit. Als je thuis al het buitenwerk in aluminium of kunststof hebt, zou je speciaal voor die dakkapel een schilder nodig hebben. Dan merk je deze kosten financieel wel.

 

Keuze maken

Belangrijk is dat de nieuwe dakkapel een eenheid vormt met het bestaande huis. Wanneer je alle buitenwerk geschilderd hebt, past een houten dakkapel hier waarschijnlijk het best bij.

Heb je daarentegen alle kozijnen en boeien in kunststof uitgevoerd, dan past hier een kunststof dakkapel waarschijnlijk het best bij. Kijk voor meer uitleg over sfeer en gevoel bij dakkapel uitvoeringen.

 

Lange termijn

Laat dit meewegen in je soort uitvoering en denk ook op de lange termijn. Een huis met goed geïntegreerde dakkapel levert ook bij verkoop mogelijk meer op dan de kosten van aanschaf.

Andersom geld ook dat een verkeerd gekozen dakkapel soort afbreuk kan doen aan je hele woning. De waardevermindering kon dan weleens groter zijn dan de aanschafkosten.

 

Conclusie

Maak daarom altijd een weloverwogen keuze in dakkapel soorten en uitvoering. Alle voordelen en nadelen van verschillende dakkapel uitvoeringen en materiaalgebruik vind je hier online.

 

Er is nog een andere grote verdeling naar soort te maken, kijk maar eens naar de verschillen dakkapel uitvoeringen als traditioneel en prefab dakkapel.

 

Reageren uitgeschakeld.
formats

Dakkapel onderdelen

door in Dakkapel.

Dakkapel onderdelen uitleg van bouwkundige namen, functie en opbouw. Een handig overzicht met verklaring van deze bouwkundige begrippen online.

Daarom hier een simpele uitleg van de handelingen die verricht worden voor het plaatsen en monteren van deze onderdelen.

Dit om meer technisch inzicht te krijgen in de opbouw en montage van een dakkapel. Handig voor het lezen van een offerte, telefoontje met de aannemer en bij het gesprek om de aankoop in opdracht te geven aan de bouwer.

Zo spreken jullie dezelfde taal, dit voorkomt langs elkaar heen praten en hierdoor onaangename verrassingen achteraf. Natuurlijk ook handig bij zelfbouw voor de aankoop van elementen en materiaal bestellen.

 

Een opsomming van de belangrijkste dakkapel onderdelen verdeeld naar binnen en buiten. Hieronder worden deze afzonderlijk nader toegelicht, met verklarend antwoord op alle vragen als; “wat betekend dit dakkapel onderdeel?”

 

Dakkapel onderdelen binnen (afbouw werk)

 • Gordingen of sporen kap (bestaand dak)
 • Slapers en ravelingen
 • Muurplaat
 • Plafond
 • Binnenkozijnen (binnenkozijnen staal of hout)
 • Knieschot borstwering (loos of bergruimte)
 • Ventilatieroosters (vt-roosters)
 • Plinten en beleglatten

Uitleg met aanvulling per product vind je op dakkapel onderdelen binnen.

 

Dakkapel onderdelen buiten (ruwbouw werk)

 • Zijwanden, de zijkanten ofwel wangen (driehoek vorm)
 • Isolatie wanden (wangen)
 • Buitenkozijnen en ramen(buitenkozijnen kunststof of hout)
 • Beglazing en ventilatieroosters (vt-roosters)
 • Buitenplafond (boeibodem)
 • Dak (plat of hellend dakbedekking)
 • Dakisolatie (daken)
 • Goot uitvoeringen (bakgoot, mastgoot)

 

Uitleg met aanvulling per product vind je op dakkapel onderdelen buiten. Voor info over het buitengebeuren kijk je bij dakkapel onderdelen binnen.

 

“Uitleg dakkapel onderdelen geeft inzicht in opbouw”

formats

Badkamer ontwerp toekomst

door in Badkamer.

Badkamer ontwerp toekomst, tijdloos design heeft voordeel
Denk bij badkamer ontwerp toekomst aan zo inrichten van een badkamer nu dat deze jaren later ook nog goed bruikbaar is. Zowel wat betreft praktisch gebruik als een aantrekkelijk tijdloos design en uiterlijk heeft blijvend voordeel. Zodat je nog lange tijd plezier hebt van deze grote investering en keuzes die je nu maakt.

Het is voor iedere verbouwing verstandig bewust rekening te houden met toekomst bepalende keuzes. Dit geld zeker voor sfeer bepalende ruimtes in huis als badkamer, toilet en keuken.

 

Ontwerp vooruit met tijdloos design

Vooruit plannen kan betekenen dat je rekening houd met extra ruimte voor gezinsuitbreiding of om nog lang zelfstandig te kunnen blijven wonen. Maar ook kun je denken aan de verkoop van je woning in de toekomst.

Hoe couranter een badkamer, hoe groter de groep kopers in de toekomst. Maar uiteraard moet je jezelf ook nu prettig voelen in de nieuw ontworpen badkamer. Daarom wat design aandachtspunten om het ontwerp vorm te geven.

 

Kies nu voor de toekomst

Hou met ontwerp badkamer voor de toekomst rekening met enkele bepalende keuzes.

- Kies een sfeer en kleuren combinaties ook met het oog op de toekomst. Een basiskleur die nu in de mode en hip is, kan over enkele jaren gedateerd overkomen.

- Hou rekening met de eventuele verkoopbaarheid van je huis. Een uitgesproken badkamer kan de prijs van je huis negatief beïnvloeden en zelfs onverkoopbaar maken tegen de marktprijs.

- Kies bewust voor duurzaam besparende eco producten. Hiermee bespaar je dagelijks geld, op jaarbasis is dit een groot bedrag. Denk aan een water besparende thermische mengkraan, eco douchekop of investeren in een warme terugwinnende en wtw standleiding.

- Wie graag zelfstandig oud wil worden in de huidige woning, kan bij hiermee met de verbouwing al tekening houden. Denk aan een gelijkvloerse badkamer en vlakke douche instap met draingoot. Of overweeg zelfs een slaapkamer met badkamer op de beganegrond.

 

Bij ontwerpen en verbouwen met het oog op de toekomst kun je hopelijk nog heel lang zelfstandig blijven wonen als je wil. Een andere vorm van prettig zelfstandig wonen is een senioren woning. lees hierover meer.

 

Klik voor een indruk van mogelijkheden op badkamer of specifiek naar badkamer ontwerpen.

 

“Badkamer ontwerp toekomst design is verstandig vooruit denken”

formats

Bestaande badkamer verbouwen

door in Badkamer.

Bestaande badkamer verbouwen, hoe omgaan met beperkingen bouwkundige kaders?

Iedere bestaande badkamer verbouwen heeft bouwkundige kaders waarbinnen de nieuwe inrichting moet passen. Beperkingen waar het badkamer ontwerp aan moet voldoen om in de beschikbare ruimte te passen.

Bij alle te verbouwen badkamers kom je bijzondere situaties tegen die om een creatieve oplossing vragen. Het maar niet uit of de badkamer groot of klein is, op te lossen problemen zijn er altijd bij het verbouwen van de badkamer.

 

Bestaande badkamer problemen

Zeker een bestaande badkamer geeft uitdaging om van de beperkingen weer iets moois te maken. De volgende beperkende zaken en omstandigheden vaak voor:

- Afmeting en vorm van het vertrek verschillen
- Raam(en) in de badkamer (erg prettig om te hebben overigens)
- Schuine kanten en scheluwe koven
- Plattegrond niet haaks (tegels komen niet uit)
- Plaats en afschot van bestaande riolering, standleiding en beluchting
- Vloer heeft last van betonrot of is deels verzakt
- Plaats afzuiging mechanische ventilatie rooster (bestaand kanaal)
- Hoe een betonvloer maken op houten balklaag

Deze onderwerpen vragen om een goede bouwkundige oplossing. Deze en meer proberen we zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

Keuze overwegingen

Naast alle uitdagingen en beperkingen moet je ook nog nadenken over luxe opties en omstandigheden. Een badkamer verbouwen doe je voor de toekomst, dus goed om alle keuzes ook goed te overwegen.

Vragen en suggesties met betrekking tot keuze overwegingen. Deze kan ieder voor zich invullen zijn:

- Kies ik voor duurzaam materiaalgebruik
- Welke kranen en sanitair uitvoering passen het best
- Maak ik een betonvloer op de houten balklaag
- Radiator plaatsen (designradiator of vloerverwarming biedt oplossing)
- Bouwkundige eisen uit het Bouwbesluit (verplicht bij nieuwbouw)
- Programma van eisen – PvE (gebruikerswensen)
- Verbouwingskosten budget

Meer om over na te denken staat op ontwerp met oog op toekomst.

 

Kosten badkamer verbouwen

Natuurlijk is technisch (nagenoeg) alles mogelijk, maar praktisch en financieel gezien zoeken we altijd graag een oplossing binnen de  beperkingen van bestaande bouwkundige kaders.

De kosten voor het verbouwen van een bestaande badkamer kun je zelf onbeperkt hoog maken. Kies dan bij de badkamer specialist uit wat je mooi vind. Meer gebruikelijk is dat je een beperkt budget te besteden hebt. Ook dan is een mooie badkamer maken zeker mogelijk.

Zoek materialen en sanitair uit dat je graag wil, koop deze of laat ze monteren. Vergelijk prijzen en offertes online, dit kan ook goed op bouwprijzen. Wensen eventueel bijstellen is een optie om binnen budget te blijven.

 

Klik voor een overzicht van alle verbouwing oplossingen badkamer en maak gebruik van badkamer ontwerpen.

 

“Bestaande badkamer verbouwen vraagt om problemen oplossen”

formats

Traditionele dakkapel

door in Dakkapel.

Traditionele dakkapel prijzen in moderne uitvoering vergelijken

Een bouwmethode zoals deze van oorsprong al jaren wordt toegepast en uitgevoerd noemen we traditioneel. Kenmerken hierbij zijn timmerwerk door vakmensen, volledig in het werk opbouwen en een uitvoeringsduur die in theorie langer kan zijn dan bij prefab.

 

Lees hier alles over de bouw van een traditionele dakkapel in moderne uitvoering. Over werkwijze, materialen en prijzen. Wat zijn voordelen en mogelijk nadelen van een traditionele dakkapel…

Vaak word traditionele bouw door consumenten geassocieerd met goede kwaliteit. En bij uitvoering door een vakman mag je hier ook wel op rekenen. Maar het is vervolgens niet zo dat prefab bouw niet goed is, het betreft slechte een andere aanpak van werkwijze.

 

Materiaalgebruik

Het gebruikte materiaal bij traditionele bouw is van oorsprong vurenhout voor het frame en hout voor kozijnen (hardhout). Een weergave van de mogelijkheden per onderdeel:

 

Buiten

Constructie; vurenhout (geschaafd of cls delen)

Regelwerk, tengels en panlaten; vuren

Isolatie; glaswol dekens of steenwol platen

Boeien en overstekken (plafonds); multiplex WBP (voor aftimmering dakopstand)

Gevelbekleding Wangen; multiplex of houten delen (planken of rabat delen)

Kozijnen buiten; harthout (prefab uit werkplaats timmerfabriek)

Beglazing; dubbel glas (HR)

Voetlood; lood of kunstlood (voor waterdichte aansluiting op pannen)

Dakbedekking (plat dak); bitumen (leislag of grind), pvc of epdm

Dakbedekking (hellend dak); dakpannen, leien of riet (aansluitend bij bestaand)

Dakgoot (alleen bij hellend dak); hout, multiplex, kunststof of aluminium goot

Hemelwateravoer; hwa van pvc buis of zinken uitlaat / overloop

Schilderwerk; buitenverf watergedragen of op oliebasis

 

Binnen

Binnenwanden; gipskartonplaten (12,5mm)

Plafond; gipskartonplaten (9,5mm)

Rachelwerk; vuren

Plinten en aftimerlatten; hout of hardhout

Schilder- en sauswerk; watergedragen verf / latex

 

Afwijkingen hiervan zijn altijd mogelijk, kijk bij Dakkapel onderdelen voor inzicht in opbouw.

 

Plaatsing op het dak

Een traditionele dakkapel kan vaak ook wel in 1 dag geplaatst worden. Afhankelijk van gemaakte afspraken uiteraard, bij goede organisatie is het technisch is het in die bouwtijd haalbaar. De afwerking binnen kan op dezelfde dag of later plaatsvinden. Afhankelijk van afmeting, ploeg grootte en te verrichten werkzaamheden.

 

Voordelen en nadelen

Voor zover er al echt over voordelen en nadelen gesproken kan worden aan traditioneel werk ten opzichte van prefab, geven we enkele verschillen. (voordelen en nadelen tov prefab dakkapel)

 

Voordelen traditionele dakkapel

- Geeft gevoel van vakmanschap en kwaliteit (wat het vaak ook is)

- Men kan vaak starten met opbouwen en plaasting

- Afwijkingen in de bestaande kap zijn per plaatse aan te passen of te verhelpen

- Het zetten van de dakkapel kan onderdeel zijn van een grotere verbouwing

- Aanpassingen en kleine wijzigingen in het werk mogelijk

- Bekend kleine plaatselijk bedrijf kan dit prima uitvoeren

 

Nadelen traditionele dakkapel

- Het dak kan tijdens de bouw gedurende enkele dagen open liggen

- Hierdoor risico van inwateren bij onvoldoende afdekken en kou door tocht

- Een openliggend dak kan ‘s nachts mogelijk een gevoel van persoonlijke onveiligheid geven. Tijdelijk dichtzetten met platen kan onbehagen al sterk verkleinen

 

Conclusie; wel of geen  traditionele dakkapel kopen

Maak voor jezelf uit wat deze voor- en nadelen voor jouw betekenen. Het zijn verschillen in werkwijze. Wat geld is het eindresultaat, de kwaliteit moet uiteindelijk altijd gewoon goed zijn.

Traditioneel bouwen geeft je mogelijk een gevoel van degelijkheid, ook het gunnen van de opdracht aan een zelfstandig timmerman of klein bedrijf kan hierin meespelen.

 

Prijzen

Als je geen uitgesproken voorkeur hebt, kun je de keuze ook aan de prijs overlaten. Vraag hiervoor direct enkele offertes aan en vergelijk de prijs van prefab met een traditionele dakkapel.

 

Bekijk ook de kenmerken en verschillen met een prefab dakkapel.

 

“Een traditionele dakkapel wordt volledig opgebouwd”

formats

Badkamer ontwerpen

door in Badkamer.

Je droom badkamer ontwerpen

Een droom badkamer ontwerpen begint met het maken van een lijst met alle wensen die we na de verbouwing graag in de nieuwe badkamer aantrekken.

Hoe zien jouw ideale badkamer ontwerpen eruit zonder aan beperkingen en kosten te denken. Schrijf al je wensen op een lijstje uit zonder beperkingen.

Dit kan er als voorbeeld prima als volgt uitzien en is een inkoop lijst voor begroten en bestellen.

 

Voorbeeld wensenlijst badkamer ontwerp

- Toilet wel of juist niet in de badkamer plaatsen
- Wandclosest (inbouwreservoir met vrij hangend closet)
- Apart urinoir (met deksel) naast de wc
- Inbouw badkamermeubel met voldoende opberg kastjes
- Dubbele wastafel met condens vrije spiegel
- Een ligbad met eco badmengkraan (gouden kranen ;-) )
- Badkamer met aparte douche (stortdouchekop)
- Wandtegels tot aan het plafond
- Grote luxe vloertegels (keramiek, marmer of natuursteen)
- Tegel voegen vloer- en wandtegels doorlopend
- Tegels afgewerkt met kunststof, aluminium of rvs tegelstrips
- De badkamer vergroten (deel) uitbreiding aanliggend vertrek

 

Nu heb je een overzicht met alle wensen van je ideale badkamer ontwerp voor de verbouwing opgeschreven. Maar hou ook rekening met beperkingen van een bestaande badkamer.

Niet alles zal in de praktijk altijd mogelijk blijken, maar je bent nu wel een inrichtingsplan basisontwerp waar je naar toe kunt werken. Zoek al het bouwmateriaal uit, kies kranen en bestel sanitair online.

 

Durf groots te dromen dan ontstaat er na verbouwing een mooi ontworpen toekomstige badkamer!

Klik voor een overzicht van alle verbouwing oplossingen door naar badkamer.

formats

Disclaimer en Privacy

door in Uncategorized.

Disclaimer, Privacyverklaring en Cookies

Deze disclaimer en privacyverklaring van Huisverbouwen.org is voor het laatst aangepast op 28 juni 2017.

 

Onderwerpen:

Klik direct door naar het gewenste onderwerp of lees de volledige pagina (aanbevolen).

DISCLAIMER

Wij besteden onze uiterste zorg aan het samenstellen van deze website. Door het verkrijgen van toegang tot de website, alsmede het hierin vervatte materiaal en informatie, verklaart de gebruiker kennis genomen te hebben van onderstaande voorwaarden, deze volledig te begrijpen, hiermee in te stemmen en daaraan gebonden te zijn.

De gebruiker is verantwoordelijk voor alle keuzes die hij maakt op grond van info op de website alsmede voor het gebruik van deze informatie. De gebruiker kan aan de informatie op deze website geen rechten ontlenen. De website dient ter algemene informatievoorziening en kan, zonder voorafgaande toestemming of aankondiging, gewijzigd worden.

Intellectuele eigendom

De inhoud van deze website, waaronder onder meer begrepen teksten, afbeeldingen (foto’s, illustraties en grafisch materiaal), logo’s en (handels)namen zijn beschermd door het auteursrecht, merkenrecht, copyright “©” en/of ander intellectueel eigendomsrecht.

Alle eigendomsrechten berusten bij ons als eigenaar of onze licentiegevers. De informatie op deze website mag uitsluitend door gebruiker zelf gebruikt worden. Het is conform voorgenoemde rechten de gebruiker wettelijk niet toegestaan deze informatie over te dragen, te verveelvoudigen, te bewerken of te verspreiden, zonder vooraf uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van de houder(s) van het eigendomsrecht.

Gelinkte websites

Aan de gebruiker wordt medegedeeld dat informatie op de websites waarnaar gelinkt of verwezen wordt, niet door ons wordt onderzocht of geanalyseerd. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de informatie en/of inhoud van enige online media die gelinkt zijn aan deze website. Een link naar een andere website is uitsluitend een suggestie bedoeld voor mogelijk gemak van de gebruiker.

Het verkrijgen van toegang tot en het gebruik maken van andere aan deze website gelinkte internetsites vindt volledig op eigen risico plaats. Wij aanvaarden dienaangaande geen enkele verplichting, verwijt of aansprakelijkheid. Wij behouden ons het recht voor om iedere link of informatie op deze website op enig moment te wijzigen dan wel te verwijderen.

Geen aansprakelijkheid

Wij spannen ons in om nauwkeurige en bruikbare informatie op deze website op te nemen, maar kunnen geen garantie geven dat de beschikbare informatie volledig, juist of actueel is. Wij kunnen evenmin, hoewel wij naar permanente beschikbaarheid zullen streven, enige aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele gevolgen van het -tijdelijk of permanent – niet beschikbaar zijn van de website.

Nadrukkelijk wijzen wij de gebruiker erop dat bepaalde informatie afkomstig kan zijn van externe bronnen. Wij wijzen uitdrukkelijk iedere aansprakelijkheid uit hoofde van niet-nakoming van een overeenkomst, onrechtmatige daad, risicoaansprakelijkheid of enige andere rechtsgrond af. Dit voor alle directe, indirecte, incidentele, gevolg-, aanvullende en bijzondere schade, alsmede voor schade die op enigerlei wijze voortvloeit uit of samenhangt met de toegang tot en het gebruik van deze website. Ongeacht of zij zich bewust waren van de mogelijkheid (tot het zich kunnen voordoen) van dergelijke schade.

Indien gereed keer terug naar Website>>

PRIVACYVERKLARING

Via deze website worden verstrekte privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Wij achten een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden door ons zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

Bij onze verwerking houden wij ons aan de richtlijnen die een goede huisvader betaamt. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden u aan deze zorgvuldig te lezen.

Gebruik van persoonsgegevens

Door het gebruiken van onze dienst(en) laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dit kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u opgegeven worden of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt met het doel deze te verwerken. Uw gegevens tot onze beschikking in onze administratie worden onverwijld verwijderd wanneer de betrokkene of diens wettelijk vertegenwoordiger daarom verzoekt.

Contactformulier en mailing

Wij bieden een mailing (b.v. nieuwsbrief) waarmee wij geïnteresseerden kunnen informeren over het bij aanmelding opgegeven onderwerp. Uw naam en e-mailadres wordt slechts met uw expliciete toestemming (dubbel opt-in) toegevoegd aan de lijst met inschrijvers. Iedere mailing bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Wanneer u een contactformulier op de website invult of ons een e-mail stuurt, dan worden uw verstrekte gegevens zorgvuldig bewaard.

Verstrekking aan derden

Wij zullen uw gegevens (per contactformulier of email ontvangen) uitdrukkelijk niet aan derden verstrekken, tenzij dat noodzakelijk is in het kader van de uitvoering van de overeenkomst die u met ons sluit of indien dit wettelijk verplicht is. In geval van een vermoeden van fraude of misbruik van onze website kunnen wij persoonsgegevens aan bevoegde autoriteiten overhandigen.

Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken.

Websites van derden, social media en statistieken

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die middels links met onze website verbonden zijn. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met uw (persoons)gegevens omgaan. Wij raden u aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens hiervan gebruik te maken.

Op onze site kunnen social media buttons opgenomen zijn. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw (persoons)gegevens.

Wij houden op onze website statistieken bij, maar dit gebeurt te allen tijde geanonimiseerd.

Doeleinden

Wij verwerken verstrekte persoonsgegevens ten behoeve van de volgende gerechtvaardigde doeleinden:

 • Het verzenden van uw aangevraagde informatie en kunnen informeren over events;
 • Het ontvangen van donaties of giften en daarbij behorende rechten en plichten;
 • Het beheren van de ledenadministratie; indien u zicht hiervoor uitdrukkelijk aangemeld heeft;
 • Het beheren van de financiële administratie; indien uitdrukkelijk een overeenkomst aangegaan is;
 • Het doen van (geanonimiseerd) analytisch, strategisch of statistisch onderzoek.

Beveiliging & vertrouwelijkheid

Wij treffen in overeenstemming met de aard en vertrouwelijkheid van gegevens passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om de persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies en/of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze verklaring. Het verdient aanbeveling om deze verklaring geregeld te raadplegen, zodat u van wijzigingen op de hoogte bent. De laatste datum van wijziging vind u aan het begin van deze pagina.

Inzage en wijzigen van uw gegevens

Voor vragen over ons privacy beleid of verzoek omtrent inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) uw persoonsgegevens kunt u contact met ons opnemen. De mogelijkheid voor contact opnemen vind u onderaan deze pagina.

Wanneer gereed ga retour Website>>

COOKIES

Wij maken op deze website gebruik van cookies en scripts om gebruikers anoniem te analyseren en uw gebruikerservaring te verbeteren. Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een internetpagina op een pc, tablet of mobile device worden aangeboden. Uw browser beslist altijd zelf wat hiermee te doen en of deze opgeslagen worden, wel of niet al na gelang uw instellingen.

JavaScrips maken een webpagina interactief en zorgen voor extra functionaliteit.

Cookies worden gebruikt om websites beter te laten functioneren, het inloggen te vergemakkelijken, uw instellingen en voorkeuren te onthouden en het webbezoek te monitoren. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden.

Er bestaat onderscheid tussen functionele en niet-functionele cookies. Functionele cookies plaatsen we altijd, deze zijn noodzakelijk voor een goede werking van de website. Niet noodzakelijke cookies helpen ons met analyseren en aanbieden van relevante gepersonaliseerde content van/voor derden. Hiervoor vragen we bij het eerste bezoek uw toestemming.

Hieronder vindt u een overzicht van cookies die door de website geplaatst kunnen worden en waartoe deze dienen.

Google Analytics

Google Analytics is een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. Via deze cookies krijgen wij inzage in het bezoek op de website. Denk hierbij aan bezoekersaantallen, populaire pagina’s, onderwerpen en online gedragingen. Op deze manier kunnen wij content verbeteren en (toekomstige) inhoud beter afstemmen op de behoeften van onze websitebezoekers. Wij zien niet exact wie (welk individu) onze website bezoekt, Google kan dit als aanbieder van de dienst wel.

Meer informatie over de Google Analytics cookies vindt u onder Beleidsvereisten voor advertentiefuncties van Google Analytics.

Google AdSense

Bedrijven verzamelen informatie over uw bezoek aan onze website en/of andere websites. Deze informatie wordt onder andere gebruikt om relevante advertenties aan u te tonen.

Indien u dit absoluut niet wilt kunt u zich voor een aantal (niet alle) cookies afmelden via het Network Advertising Initiative nai.

Meer informatie hoe Google cookies (voor advertenties) gebruikt vindt u onder het artikel Hoe Google cookies gebruikt.

Facebook

Indien u ingelogd bent bij Facebook, kan Facebook Inc. via onze website cookies op uw pc plaatsen die nodig zijn voor het liken van berichten en het updaten van uw status. Deze cookies worden alleen (via ons) geplaatst als u tijdens het bezoek aan onze website bent ingelogd op Facebook en hiervoor toestemming geeft.

Twitter

Wij kunnen Twitter-cookies op uw pc plaatsen om het (re)tweeten van artikelen mogelijk te maken. Deze worden alleen (via ons) geplaatst als u tijdens een bezoek aan onze website bent ingelogd op Twitter en hiervoor toestemming geeft.

YouTube

Een ingesloten (ofwel embedded) YouTube-video verzamelt bezoekersinformatie en aangepaste voorkeursinstellingen. Zo kan bijvoorbeeld een deels bekeken video op een later tijdstip in uw eigen account afgekeken worden vanaf het punt waarop u gestopt bent.

Autoresponder

Een autoresponder is een (geautomatiseerd) mailingprogramma dat gepersonaliseerde bulkmail verstuurt. Altijd uitsluitend aan geverifieerde e-mailadressen van personen die zelf uitdrukkelijk (dubbel opt-in) om deze informatie gevraagd hebben. Door cookies kunnen wij b.v. de opening rate zien, wat weer aanleiding kan zijn onze berichtgeving te verbeteren. Iedere mail bevat een link waarmee u direct kunt uitschrijven.

Als autoresponder maken wij gebruik van de service van AWeber communications. Vind meer informatie over het gebruik van AWeber.

Overige media

Interactieve tabellen, grafieken en ingesloten tools van derden kunnen cookies plaatsen. Ook uw ingegeven cookie voorkeur wordt opgeslagen om deze bij vervolgbezoek te kunnen naleven.

Het is daarnaast mogelijk dat een website elementen van derde partijen bevat zoals webshops, partners en merchants voor affiliate marketing en/of leadgeneratie. Om te zien waar bezoekers vandaan komen.

Onderwerpen en integratie welke nu nog niet aanwezig zijn kunnen nader volgen en actief zijn.

Hoe kan ik cookies verwijderen?

Cookies verwijderen in Internet Explorer

 1. Ga naar het menu Extra > Internetopties > tab Algemeen. Klik onder Browsegeschiedenis op Verwijderen.
 2. Je wilt misschien niet alles verwijderen. Zorg dat in ieder geval Cookies aangevinkt staat en klik op Verwijderen.

Cookies verwijderen in Firefox

 1. Ga naar Extra > Opties > tab Privacy. Klik op Uw recente geschiedenis wissen.
 2. Onder Details kun je aangeven wat je precies wilt wissen. Vink in ieder geval Cookies aan. Je kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier Alles.

Cookies verwijderen in Chrome

 1. Klik op het 3-tal streepjes rechts bovenin. Klik op Opties > tab Geavanceerde opties. Klik onder Privacy op Browsegegevens wissen…
 2. Zorg in ieder geval dat Cookies en andere sitegegevens verwijderen aangevinkt staat. Je kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier Alles.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier of e-mailadres; info(@)huisverbouwen(.)org [mailadres gebruiken zonder haakjes '( )' ]

Klaar met deze pagina? Keer terug Naar Website>>

Reageren uitgeschakeld.