Home Badkamer Badkamer ontwerpen
formats

Badkamer ontwerpen

Gepubliceerd op , door in Badkamer.

Je droom badkamer ontwerpen

Een droom badkamer ontwerpen begint met het maken van een lijst met alle wensen die we na de verbouwing graag in de nieuwe badkamer aantrekken.

Hoe zien jouw ideale badkamer ontwerpen eruit zonder aan beperkingen en kosten te denken. Schrijf al je wensen op een lijstje uit zonder beperkingen.

Dit kan er als voorbeeld prima als volgt uitzien en is een inkoop lijst voor begroten en bestellen.

 

Voorbeeld wensenlijst badkamer ontwerp

- Toilet wel of juist niet in de badkamer plaatsen
- Wandclosest (inbouwreservoir met vrij hangend closet)
- Apart urinoir (met deksel) naast de wc
- Inbouw badkamermeubel met voldoende opberg kastjes
- Dubbele wastafel met condens vrije spiegel
- Een ligbad met eco badmengkraan (gouden kranen ;-) )

- Badkamer met aparte douche (stortdouchekop)
- Wandtegels tot aan het plafond
- Grote luxe vloertegels (keramiek, marmer of natuursteen)
- Tegel voegen vloer- en wandtegels doorlopend
- Tegels afgewerkt met kunststof, aluminium of rvs tegelstrips
- De badkamer vergroten (deel) uitbreiding aanliggend vertrek

 

Nu heb je een overzicht met alle wensen van je ideale badkamer ontwerp voor de verbouwing opgeschreven. Maar hou ook rekening met beperkingen van een bestaande badkamer.

Niet alles zal in de praktijk altijd mogelijk blijken, maar je bent nu wel een inrichtingsplan basisontwerp waar je naar toe kunt werken. Zoek al het bouwmateriaal uit, kies kranen en bestel sanitair online.

 

Durf groots te dromen dan ontstaat er na verbouwing een mooi ontworpen toekomstige badkamer!

Klik voor een overzicht van alle verbouwing oplossingen door naar badkamer.

4 Responses

  1. Hal Haynes

    Ook wanneer uw woning een complete verbouwing behoeft om aan uw beperkingen tegemoet te komen, kan een klussenbedrijf of aannemer aan uw wensen voldoen. Hierbij kunt u denken aan het verbouwen van een kamer naar badkamer.

  2. Irving Schmidt

    U kent de zwakke punten van uzelf en uw woning het beste. Denk daarom goed na en stel een lijstje op van zaken die u wilt verbeteren. Zowel wat betreft uw eigen wensen, als de noodzakelijke aanpassingen om in de toekomst thuis zorg te kunnen verlenen. Ga daarvoor te rade bij een ergotherapeut of revalidatiecentrum. Vervolgens is het verstandig om door een architect of bouwkundige (met ervaring in de zorgwereld) de verschillende mogelijkheden voor uw woonsituatie te laten vaststellen. Wanneer deze ook nog eens creatief kan ontwerpen, kan dit tot verrassende en onvermoede oplossingen leiden in uw eigen huis!

  3. Realiseer je je dat er veel verschillende beperkingen zijn en dus ook verschillende wensen (en eisen). Bovendien, de één is flexibeler dan de ander in het ‘overleven’ in een iets minder toegankelijke omgeving dan de ander. Kan de ene rolstoeler zich prima redden in jouw kamer, dan betekent dat niet dat alle rolstoelers zich kunnen redden.

  4. April Hoover

    Nu heb je een overzicht met alle wensen van je ideale badkamer ontwerp voor de verbouwing opgeschreven. Maar hou ook rekening met beperkingen van een bestaande badkamer.