Home Badkamer Badkamer ontwerp toekomst
formats

Badkamer ontwerp toekomst

Gepubliceerd op , door in Badkamer.

Badkamer ontwerp toekomst, tijdloos design heeft voordeel
Denk bij badkamer ontwerp toekomst aan zo inrichten van een badkamer nu dat deze jaren later ook nog goed bruikbaar is. Zowel wat betreft praktisch gebruik als een aantrekkelijk tijdloos design en uiterlijk heeft blijvend voordeel. Zodat je nog lange tijd plezier hebt van deze grote investering en keuzes die je nu maakt.

Het is voor iedere verbouwing verstandig bewust rekening te houden met toekomst bepalende keuzes. Dit geld zeker voor sfeer bepalende ruimtes in huis als badkamer, toilet en keuken.

 

Ontwerp vooruit met tijdloos design

Vooruit plannen kan betekenen dat je rekening houd met extra ruimte voor gezinsuitbreiding of om nog lang zelfstandig te kunnen blijven wonen. Maar ook kun je denken aan de verkoop van je woning in de toekomst.

Hoe couranter een badkamer, hoe groter de groep kopers in de toekomst. Maar uiteraard moet je jezelf ook nu prettig voelen in de nieuw ontworpen badkamer. Daarom wat design aandachtspunten om het ontwerp vorm te geven.

 

Kies nu voor de toekomst

Hou met ontwerp badkamer voor de toekomst rekening met enkele bepalende keuzes.

- Kies een sfeer en kleuren combinaties ook met het oog op de toekomst. Een basiskleur die nu in de mode en hip is, kan over enkele jaren gedateerd overkomen.

- Hou rekening met de eventuele verkoopbaarheid van je huis. Een uitgesproken badkamer kan de prijs van je huis negatief beïnvloeden en zelfs onverkoopbaar maken tegen de marktprijs.

- Kies bewust voor duurzaam besparende eco producten. Hiermee bespaar je dagelijks geld, op jaarbasis is dit een groot bedrag. Denk aan een water besparende thermische mengkraan, eco douchekop of investeren in een warme terugwinnende en wtw standleiding.

- Wie graag zelfstandig oud wil worden in de huidige woning, kan bij hiermee met de verbouwing al tekening houden. Denk aan een gelijkvloerse badkamer en vlakke douche instap met draingoot. Of overweeg zelfs een slaapkamer met badkamer op de beganegrond.

 

Bij ontwerpen en verbouwen met het oog op de toekomst kun je hopelijk nog heel lang zelfstandig blijven wonen als je wil. Een andere vorm van prettig zelfstandig wonen is een senioren woning. lees hierover meer.

 

Klik voor een indruk van mogelijkheden op badkamer of specifiek naar badkamer ontwerpen.

 

“Badkamer ontwerp toekomst design is verstandig vooruit denken”

4 Responses

 1. Omar M. Arnold

  Dankzij aanpassingen in een woning is vaak mogelijk om (langer) zelfstandig te blijven wonen. Het kan gaan om kleine aanpassingen, zoals handgrepen in de badkamer, tot grote ingrepen, zoals een aanbouw aan de woning voor de verzorging van een bedlegerige patiënt.

 2. Gold

  U wilt zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Hoe kunt u zich voorbereiden op de toekomst?

 3. Eldon Terry

  Je bent 50 à 65 jaar. Je wil vroegtijdig op zoek gaan naar een nieuwe woonst of je wil jouw eigen woning verbouwen met het oog op de toekomst. Je kiest hierbij zeer bewust voor een woning of woonomgeving met die kwaliteiten die ervoor zorgen dat zelfstandig en comfortabel wonen op latere leeftijd mogelijk is of blijft.

 4. Josiah Marsh

  Uw woning tijdig, veilig en comfortabel maken met kleine aanpassingen zodat men zelfstandig thuis kan blijven wonen. Zo verhoogt u uw welzijn en geluk. Speciale aandacht geven wij aan brand- en valpreventie. Denk daarbij aan: vluchtrouteverlichting, brandkluis, we gaan zo ver dat vuur kansloos is. mbt valpreventie geven wij aandacht aan drempels, antislip, routeverlichting, sociaal alarmering. Bij de comfortscan komen o.a. de volgende zaken aan bod, domotica, verlichting (LED), voordeurcamera, woongenot in de toekomst, controle op afstand, voorbereiden op de zorg op afstand. Bij de Energie besparingsscan hebben wij oog voor: gas water en electra, energiemeting, alternatieve energiebronnen, isolatie.