Home Badkamer Bestaande badkamer verbouwen
formats

Bestaande badkamer verbouwen

Gepubliceerd op , door in Badkamer.

Bestaande badkamer verbouwen, hoe omgaan met beperkingen bouwkundige kaders?

Iedere bestaande badkamer verbouwen heeft bouwkundige kaders waarbinnen de nieuwe inrichting moet passen. Beperkingen waar het badkamer ontwerp aan moet voldoen om in de beschikbare ruimte te passen.

Bij alle te verbouwen badkamers kom je bijzondere situaties tegen die om een creatieve oplossing vragen. Het maar niet uit of de badkamer groot of klein is, op te lossen problemen zijn er altijd bij het verbouwen van de badkamer.

 

Bestaande badkamer problemen

Zeker een bestaande badkamer geeft uitdaging om van de beperkingen weer iets moois te maken. De volgende beperkende zaken en omstandigheden vaak voor:

- Afmeting en vorm van het vertrek verschillen
- Raam(en) in de badkamer (erg prettig om te hebben overigens)
- Schuine kanten en scheluwe koven
- Plattegrond niet haaks (tegels komen niet uit)
- Plaats en afschot van bestaande riolering, standleiding en beluchting
- Vloer heeft last van betonrot of is deels verzakt
- Plaats afzuiging mechanische ventilatie rooster (bestaand kanaal)
- Hoe een betonvloer maken op houten balklaag

Deze onderwerpen vragen om een goede bouwkundige oplossing. Deze en meer proberen we zo goed mogelijk te beantwoorden.

 

Keuze overwegingen

Naast alle uitdagingen en beperkingen moet je ook nog nadenken over luxe opties en omstandigheden. Een badkamer verbouwen doe je voor de toekomst, dus goed om alle keuzes ook goed te overwegen.

Vragen en suggesties met betrekking tot keuze overwegingen. Deze kan ieder voor zich invullen zijn:

- Kies ik voor duurzaam materiaalgebruik
- Welke kranen en sanitair uitvoering passen het best
- Maak ik een betonvloer op de houten balklaag
- Radiator plaatsen (designradiator of vloerverwarming biedt oplossing)
- Bouwkundige eisen uit het Bouwbesluit (verplicht bij nieuwbouw)
- Programma van eisen – PvE (gebruikerswensen)
- Verbouwingskosten budget

Meer om over na te denken staat op ontwerp met oog op toekomst.

 

Kosten badkamer verbouwen

Natuurlijk is technisch (nagenoeg) alles mogelijk, maar praktisch en financieel gezien zoeken we altijd graag een oplossing binnen de  beperkingen van bestaande bouwkundige kaders.

De kosten voor het verbouwen van een bestaande badkamer kun je zelf onbeperkt hoog maken. Kies dan bij de badkamer specialist uit wat je mooi vind. Meer gebruikelijk is dat je een beperkt budget te besteden hebt. Ook dan is een mooie badkamer maken zeker mogelijk.

Zoek materialen en sanitair uit dat je graag wil, koop deze of laat ze monteren. Vergelijk prijzen en offertes online, dit kan ook goed op bouwprijzen. Wensen eventueel bijstellen is een optie om binnen budget te blijven.

 

Klik voor een overzicht van alle verbouwing oplossingen badkamer en maak gebruik van badkamer ontwerpen.

 

“Bestaande badkamer verbouwen vraagt om problemen oplossen”

5 Responses

 1. Sandy Nixon

  Wilt u uw woning laten verbouwen? Of het nu gaat om een badkamer, keuken, zolder of toilet, een goed klusbedrijf helpt u altijd vakkundig. Zij zorgen dat de verbouwing van begin tot eind soepel verloopt.

 2. Robbie D. Walters

  “Ik heb afgelopen zomer de Verbouwkostentool gebruikt voor een huis dat we toen wilden kopen. Vijftig jaar oud en een echte opknapper. Omdat ik (en tegenwoordig velen met mij) niet bepaald steenrijk ben, wilde ik zie specifiek mogelijk weten wat de verbouwing ons zou gaan kosten. Nu had ik zelf al een lijst gemaakt van alles wat er gedaan moest worden, althans wat ik kon weten na twee bezichtigingen. Dat is sowieso slim, voor iedereen. Alleen het uitzoeken wat alles kost, is een stuk lastiger. Dus ging ik op zoek naar een manier, een dienst waarmee ik alles in een keer kon berekenen. Meerdere sites bieden deze dienst, maar vaak voor slechts een deel van de verbouwing of voor een eenmalig begroting. Tot ik de Verbouwkostentool tegenkwam, die naar het scheen ‘best of both worlds’ had. Nu ben ik normaal niet zo van het betalen voor informatie en die paar tientjes voor de tool leken me dan ook wat veel in eerste instantie. Maar als ik met de tool inderdaad alles kon berekenen en op een snelle manier, was het wellicht de moeite waard. Dus toch maar een login voor de tool aangeschaft en dat direct een goede keuze. De tool pakt alle aspecten van een complete verbouwing, waarbij je zelf per sectie jouw gegevens en maten kunt invullen. Per onderdeel van het huis kun je aangeven of je het gaat vervangen, repareren of er niets aan doet. De tool rekent vervolgens uit wat het gaat kosten. En als je bijvoorbeeld toch een houten vloer wilt i.p.v. tegels of je hebt toch liever een bad in je badkamer, dan pas je dat eenvoudig met direct de nieuwe kosten in beeld. Natuurlijk gaat het niet tot op de spijker nauwkeurig, het blijft een begroting. Maar tot nu toe komen de bedragen aardig overeen met de gespecificeerde offertes die we hebben gekregen.

 3. Franklin M. Cole

  U bent nu druk met het realiseren van uw droomhuis. Een nieuwe keuken, badkamer, cv, misschien wel een jacuzzi in de tuin, alles wordt zorgvuldig uitgezocht en vergeleken. Maar heeft u er ook over na gedacht hoe u alles zo lang mogelijk mooi en werkend kunt houden? Kalk is funest voor uw apparatuur en uitstraling van uw nieuwe keuken of badkamer. Natuurlijk helpt regelmatig poetsen maar is voorkomen niet beter dan genezen? Staat u na iedere douchebeurt de tegels droog te wrijven? Ontkalkt u regelmatig uw espresso machine? Tijd die u ook op een nuttigere of plezierigere manier kunt besteden.

 4. Aron Schwartz

  Natuurlijk is technisch (nagenoeg) alles mogelijk, maar praktisch en financieel gezien zoeken we altijd graag een oplossing binnen de beperkingen van bestaande bouwkundige kaders.

 5. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen te verven en/of de tegels te vervangen. Eventueel verplaats je de wastafel, en moet je dan eens zien hoe ‘nieuw’ je badkamer is, met slechts een kleine ingreep.